Revoliucija arba kai spardomas gulintis…

Sekiau, sekiau Egipto situaciją, kaip liaudis verčia Mubaraką iš sosto, kaip į tai reaguoja žiniasklaida, politikai ir internetai. Sekiau, nes buvo įdomu ir mąsčiau tarti svarų lopatologo žodį.

Deja, kol gromuliavau mintį apie saulėtąjį Egiptą su netyčiniu diskursu į semiotines paradigmas, vos nepražiopsojau Andriaus Užkalnio inicijuotos revoliucijos mūsų vietiniuose lingvistiniuose tyruose.

Tai ne šiaip rožių, tulpių ar kokių kitų gėlių revoliucija… Tai neteiktinomis konstrukcijomis dainuojanti tinklaraštininkų armija, bandanti įvykdyti internetinį perversmą ir sugriauti totalitarinį Valstybinės lietuvių kalbos komisijos (VLKK) rėžimą!

„Vive La Revolution!“ – tarė Užkalnis ir nusiuntė visus priešus į daboklę

Tuo revoliucija galėjo ir baigtis, bet Brolis Musulmonas Rokiškis Rabinovičius nusprendė įvesti blogosferoje islamiškąjį fundamentalizmą ir pagal Korano įsakus pareikalavo apmėtyti VLKK akmenimis už paleistuvystę su lietuviškomis kabutėmis.

Tas pats Rokiškis, kaip ir dera fundamentalistams, neapsiribojo uždaužymu angliškomis kabutėmis – jam prireikė įvesti šariatą, kurio pagrindas dieviškosios semantikos atsiradimas.

Vėliau, kai jau VLKK nusibaigė loginiuose gniaužtuose, buvo imtasi paties Romos popiežiaus galvos reikalavimo už visas krikščionybės atneštas spalvas per kryžiaus žygius.

Įdomu, kad tuo pačiu, kuo revoliucionieriai kvepia, ir kitus tepa pagal visus pagrindinius kogitofobijos principus –  VLKK buvo apkaltinta autoritarizmu.

Tačiau čia sutelktos dar ne visos revoliucionierių pajėgos. Dar ir Common sense dasidėjo pradėję reikalauti balsavimo teisių moterims… tpfu… pardavimų grąžinimo lietuviams.

Įdomu, kaip bus toliau… Situacija, atrodo, rimsta, bet vis netyla kalbos apie galimą Mubarako atsistatydinimą. Komentatoriai nerimsta. Tarp jų matyti ir VLKK šalininkų.

Apie visus įvykius tolimesnius mėginsime informuoti ir toliau. Pavėluotai iš karštųjų taškų. Jūsų ir mūsų korespondentas.

Tagged , , , ,

0 thoughts on “Revoliucija arba kai spardomas gulintis…

  1. […] Tęsiasi, ir dar kaip tęsiasi (ir aš čia dar tęsiu, tegul kažką iš skaitytojų ir užknis)! Juk ne veltui ironiškai sudėstė tokius akcentus Mantas, išdėstęs tiesiog karikatūrišką kalbainiškojo suvokimo vaizdą (rekomenduoju paskaityt), kur palygino kovotojus prieš kalbainių terorą su kovotojais prieš Mubarako režimą Egipte. […]

  2. Rokiškis parašė:

    Jau. Miniu tamstos šitą naratyvą.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos