Ką veikti Palangoje? Snobų naktys

LogotipasVakar pasitaikė ne kokia diena: šalta, apsiniaukę, vėjuota ir su lietumi. Taip, kalbu apie pajūrį. Žinoma, ta diena nekokia nebuvo visai tokia, nes „FK Palanga“ nugalėjo svečius iš Šiaulių (teko stebėti šias varžybas gyvai – visai neblogas futbolas buvo). Kita vertus, likusį laiką tik alus ir slampinėjimas be tikslo, nežinant, ką dar galima nuveikti Palangoje…

Taip, vakarop „BAM’e“ koncertavo Džordana Butkutė – apie tai informavo muziką per garsiakalbius leidžiantis ir plakatais nudabintas automobiliukas. Deja, man ta lietuviška muzika… Na, ne mano skoniui…

Kinas? Atradau, kad atsidarė Palangos kino teatras „Naglio“ vardu. Tik, deja, dėmesį patraukusių poros filmų rodymo laikas nesutapo su mano noru juos pamatyti.

Liko Basankė (taip, kažkodėl pradėjau trumpinti Basanavičiaus pavarde pavadintą gatvę), bet čia pasijutau senas ir blaivas. Ar tai dėl amžiaus, ar šiaip dėl gyvenimiškos frustracijos man paskutiniu metu norisi kitokių pramogų.

Štai, vyko spektaklis kultūros klube „Ramybė“ ar kokiam ten. Su Sakalu Uždaviniu ir tuo kitu, kurio pavardės nebepamenu. „Du vyrai, viena tiesa“ ar kažkaip panašiai vadinosi… Deja, jau buvo gerokai įsibėgėjęs, pakol nukakau tenais… Žmona pataisė mane, kad netikėčiau plakatais, nes vyko ne spektaklis, bet koncertas… Kažkokių „El Fuego“. Džiaugiuosi, kad manęs ten nebuvo, nes tikrai nežinau, kas anie. O va spektaklis dar bus. Reiks tik nepražiopsoti…

Būčiau visai prasikeikęs, bet atradau, kad vyks dar toks renginukas: „Snobų naktys“ su R. Valatka. Visai įdomiai skambėjo tema, tai galvojau, kad gal ir neblogai būtų pasikultūrinti, padiskutuoti ir išgerti alučio.

Nedėsiu aprašymo apie renginį, nes jį galima rasti čia. Pasakysiu, kad, mano manymu, bilietų kainos smarkiai kandžiojasi. 20 litų žmogui! Tai daug, turint omeny, kad alus kainuoja 6 litus, o ir kitos kainos ne iš mažųjų…

20 litų už pasikalbėjimą su R. Valatka, T. Vilucku ir T. Čyvu (pastarasis nebuvo „įtrauktas į programą“, bet pasirodė, pasibuvo…) Ar tikrai verta tiek mokėti?

Pokalbis, diskusija ar vakaras – nesvarbu, kaip pavadinsi -buvo tema, kuri skambėjo panašiai į „kas užsakinėja muziką politikoje, žiniasklaidoje ir pan.“

Iš esmės diskusija buvo nuobodoka. Tik vienas aštresnis klausimas nuskambėjo iš salės R. Valatkai. Žinoma, apie perkamą ir parduodamą žiniasklaidą bei „WikiLeaks“ informaciją.

Pastarasis sureagavo į klausimą ramiai. Informacijos nepaneigė. Tačiau ir nesiteisino. Atskleidė, kad įtaria, jog „nutekinta“ informacija yra V. Uspaskich skundai JAV ambasados darbuotojams, mat „Lietuvos Rytas“ tikrai buvo užsiprašęs iš pastarojo gana nemažai vien tam, kad jis „atsiknistų“. Čia praktiškai citata…

Dar R. Valatka kalbėjo apie tai, kad mažumą išrenka laivo kapitoną, kad referendumo kartelės mažinimas yra blogis, kad konstitucija yra atgyvenusi, kad prisidėjo prie liberalų partijos kūrimo, kad prezidentė yra nekompetetinga, kad norėtų stiprios premjero institucijos, kad žmonės turi priklausyti partijoms, kad galėtų jas kontroliuoti, kad mus kontroliuoja išorės jėgos ir t.t.

Šiaip didžiąją vakaro dalį buvo kalbama apie rinkimus, partijas, ideologijas ir JAV. Kol kas nieko per daug įdomaus kaip renginiui už 20 litų.

Paskui prasidėjo viktorina. Salė pasidalijo į komandas (nedaug žmonių buvo, nedaug komandų gavosi – gal kokios 4+“profesionalų“). Klausimai… Na, nesudėtingi, bet pati viktorina truputį chaotiška.

Iš esmės vakaras būtų toks… Na… Kai nieko geresnio nevyksta, tai maždaug praleidimo prie televizoriaus lygio, tik 20 litų brangesnis. Tačiau toks nebuvo!

R. Valatka pasirodė gana malonus žmogus, nepaisant apie jį iš anksto susidaryto įspūdžio. T. Čyvas – na, jis ten buvo tik šiaip ir su juo pakalbėti neteko, išskyrus porą frazių, iš kurių susidarė įspūdis, jog pastarasis tiesiog nesugeba atsipalaiduoti… Apie T. Vilucką negaliu nieko pasakyti, nes nei iki vakaro žinojau, kas jis, nei po vakaro supratau, kuo jis ten Palangoje toks žymus?..

Viską atpirko grįžimas namo. Pasitaisė oras. Rankose nešiau viktorinos dalyviams skirtą prizų maišiuką. Jame buvo visai patogus puodelis su užrašu „lrytas.lt“, J. Erlicko kompaktinis diskas „Mano pasakos“, lenkų knyga apie tai, kaip anie vijosi Lietuvą, R. Valatkos iškrapštytų nervų rinkinukas.

Dar savo biblioteką papildžiau keliomis knygomis, kurias įsigijau už 5 Lt. Išparduoda knygas tose naktyse, o tai yra gėris!!! Bent jau porai vakarų nebereiks galvoti, ką veikti Palangoje… Skaityti!

Apibendrinant pirminius įspūdžius, pasakysiu, kad dar ten apsilankysiu. Visgi, planuojamų renginių sąrašiukas nėra toks jau ir prastas.

Tagged , , , , ,

2 thoughts on “Ką veikti Palangoje? Snobų naktys

  1. […] Grafomano užrašai… …arba truputis nieko apie viską… « Ką veikti Palangoje? Snobų naktys […]

  2. Giedrius Surplys parašė:

    Labas, Mantai,
    Ačiū už puikų reportažą.
    Giedrius (organizatorius)

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos